OLIVTRÄ - SANTOKU KNIV - KNIVAR
Betydelsen av ordet "Santoku" – "tre dygder", förklarar tydligt vad det är bäst att använda för: hacka, tärna och finhacka. Det hanterar alla dessa uppgifter på ett exemplariskt sätt. Av denna anledning är det en av de mest använda knivarna både i professionella och hemmakök. Bladet, som är tunnare än i en kockkniv, möjliggör papperstunna skivor – som finns i många japanska rätter.
Presentation
bladstorlek: 16 cm
Till skillnad från andra köksuppgifter görs skärning, hackning, skivning och tärning fortfarande mest för hand. Medan många av oss har moderniserat våra kök med högteknologiska brödrostar, smoothie-maskiner och slow cookers, förblir kanske den mest uråldriga apparaten av alla, kniven.
Felix har tillverkat knivar i Solingen, "Bladens stad", sedan 1790 och håller fortfarande idag fast vid sin århundraden gamla tradition. Det tar mer än 45 steg att göra en perfekt smidd Zepter-kniv av en högkvalitativ, enskild bit stål.
Artikelkod: KSO-016
Produktnamn: OLIVTRÄ - SANTOKU KNIV
Bruttovikt [KG]: 0.26
Nettovikt [KG]: 0.14
Producent: FELIX SOLINGEN GmbH, An den Eichen 6, 42699 Solingen
Dimensioner: · 7" = 18 cm
Material: Bladstål av X50 CrMoV15 smidd i ett stycke i formen Olivträhandtag
Lämplig för användning i diskmaskin: Ej rekommenderad
Rengöring och skötsel: Rekommenderad rengöring och tvätt av knivar för hand.
Garanti: 5-års garanti vid upptäckta defekter i material eller utförande.
Tillverkad i: Tyskland
Certifieringar/Förklaring: Deklaration av överensstämmelse angående förordning (EG) Nº1935/2004 om material